fbpx

Det bugnede af julestemning og kreative “julekræmmere” da Havarthigaarden for 16. gang lagde hus til årets Julemarked. Samtlige rum på den gamle gård var fyldt til bristepunktet med alt fra de fineste cashmere-tørklæder til varm øl med flødeskum, og gæsterne strømmede til.

Opdagelsesrejse

Organisatoren havde gjort sit arbejde hjemmefra turen gennem de mange lokaler bød på nye oplevelser i farver og varer hver gang man rundede et hjørne. Selv på den hyggelige gårdsplads var der liv, og bodholderne trodsede ihærdigt den tiltagende kulde, bevæbnet med lange underbukser og huerne god trukket ned over ørerne.

Farver, dufte  – men dybe lommer

Gæsterne blev mødt af Nisser, krus, strikvarer, smykker, finere loppefund, hjerter, gran – alt hvad et julemarked skal indeholde, og et lokkende udbud af vin, øl, spiritus og hjemmelavede lækkerier fristede sanserne. Men også på julemarkedet kunne bodholderne mærke, at danskerne griber tøvende til lommerne. Nok har købelysten været der, men trods noget nær publikumsrekord, var salget vigende. Det afholdt dog ikke de handlende fra at holde julehumøret oppe – ej heller publikum fra nysgerrigt at snuse rundt blandt de mange kvalitetsvarer, der var at finde overalt.

P – På gensyn

Publikumstilstrømningen gav da også en smule komplikationer på parkeringspladsen og på de tilstødende veje, men god ro og orden blev opretholdt og livet er gået fint videre. Vi kan i hvert fald kun opfordre til, at man besøger markedet igen til næste år. Det ER virkelig et besøg værd. Hold øje hér på siden og på Facebook Julemarked Havarthigården | Holte | Facebook