fbpx

Succes

Årets Marked for Kunst og Kunsthåndværk, som blev afviklet hér i weekenden d. 5. og 6. november 2022, blev en publikumsmæssig succes. Bestyrelsen håbede på 500 gæster, og “kliktælleren” talte 268 gæster lørdag og 276 gæster søndag. Det blev til 544 gæster – plus de, der smuttede udenom parkeringsvagternes skarpe øje.

Gæsterne fik – som det hør og bør sig – et glas vin, og Borgmester Ann Sofie Orth holdt en livlig åbningstale til ferniseringen. Herefter var der en lind strøm af kunstinteresserede gennem Havarthigaardens lokaler. Købelysten var måske lidt præget af verdenssituationen, men der blev da båret både malerier, smykker, lædervarer, skulpturer og striktrøjer ud fra gården.

Kunstlotteriet

I alt deltog næsten 200 gæster i lotterierne lørdag og søndag. Præmierne var værdibeviser til køb af kunst hos de udstillende kunstnere – efter eget ønske. Der var meget stor spredning på ønskerne, men nogle kunstnere stak alligevel ud på ønskesedlerne. På lotterisedlerne var Annette Nørregaard Christensen den mest efterspurgte, dernæst Julie Skipper-Pedersen. Tredjepladsen i efterspørgsel deltes af Birgitte Sandvik, Mette Holmskov, Anette Ravn og den helt unge autodidakte Laura Emma Løvenhardt. Førstepræmien på de 2000 kroner, doneret af Havarthigaarden, havde den heldige vinder dog valgt, at snolde op hos Jan Hrasko, som på sin stand præsenterede sin smukke, håndlavede skindtasker og -jakker. De øvrige præmier skabte omsætning hos Kirsten Theodorsen, Mette Holmskov, Birgitte Sandvik og Gunga. I alt donerede Havarthigaardens Kunstmarked præmier for kr. 6.000 samt 6 vinpræmier sponsoreret af Rema 1000, SuperBrugsen, Irma og Carlo Merolli.

Næste år

Datoerne for næste års kunstmarked er knapt fastlagt, men vil falde i samme periode. Er man kunstner eller kunsthåndværker eller har sådan een gemt i maven og i hobby-rummet, er det en god ide at rette henvendelse med det samme, hvis man vil deltage til næste år.  Klik hér for at sende besked, hvis du ønsker en stand på Kunstmarked 2023.

Lokale 13

Lokale 2 og 3

Lokale 14