Ostedronning – En kvindelig iværksætter i 1800-tallet. (Foredrag)

Ostedronning – En kvindelig iværksætter i 1800-tallet. (Foredrag)

Hør fortællingen om bondekonen, der blev interesseret i ostefremstilling, skabte en blomstrende forretning og blev pioner for en hel generation mejerister.

Som en del af festivalen Golden Days 2022, der i år har temaet Queens, kan du på Havarthigaarden høre om ostedronningen fra Øverød.

I sin storhedstid drev Hanne Nielsen både uddannelse af mejersker på Havarthigaard og sit eget udsalg af ost og smør ved Vesterport i København. En sand iværksætter med stor energi, der havde sans for både forretning og branding.

Niels Friis-Hansen er bestyrelsesformand for Den Selvejende Institution Havarthigaarden, og hans foredrag finder sted på selve åstedet for Hanne Nielsens pionervirksomhed, hvor der stadig er utallige spor efter hende – ostedronningen.

Smag

Til foredraget serverer Havarthigaarden en smagsprøve på Hanne Nielsens “Christian IX Ost”, som begejstrede den royale gane, og gjorde Hanne Nielsen til Kongelig Hofleverandør. Smagsprøven ledsages af et venligt glas vin.

Billetpris kr. 50,-

Køb din billet hér

Læs mere om Golden Days

«
«