Indvielse af en Vildt Pæn Have – onsdag d. 31.8.22 kl. 13.00

Indvielse af en Vildt Pæn Have  – onsdag d. 31.8.22 kl. 13.00

Vildere Rudersdal

Et samarbejde mellem landskabsarkitekt Kay Sales (Trørød) Vildere Rudersdal og Haveselskabet har resulteret i, at Havarthigaarden i Holte d. 31.8.22 kl. 13.00 kan indvie en demonstrationshave for havekultur og biodiversitet i en del af Havarthigaardens Have.

Havens etablering på Havarthigaarden er et ”genanvendelsesprojekt” sat i stand af de førnævnte med støtte fra Kulturpuljen for mindre projekter i Rudersdal. Kay Sales vandt broncepræmien med denne have i den nyligt overståede udstilling Copenhagen Garden 22 i Ballerup, arrangeret af Haveselskabet. For at denne smukke have ikke skulle gå til spilde efter udstillingen rykkede Vildere Rudersdal, Kay Sales og Haveselskabet sammen, og de 50m2 vild have står nu og kommer til kræfter i nye omgivelser, hvor Havarthigaarden vil drage omsorg for dens velbefindende.

Vild Havarthi

Formålet er at haven kan inspirere borgere, grundejerforeninger, institutioner og virksomheder til at anlægge mindre eller større biodiverse haver, herunder at haven bruges som omdrejningspunkt og mødested for aktiviteter om biodiversitet, miljø og klima. Dette kan ses som en del af Rudersdal kommunes indsats i forbindelse med FNs Verdensmål og i forlængelse af deltagelsen i konkurrencen “Danmarks vildeste kommune”.

Formanden udtaler:
Lige fra dengang Havarthiigaarden blev bygget, er nye ideer blevet taget op og har indgået i gårdens drift. Fra begyndelsen var det landbrug og ostefremstilling, nu er slår Havarthigaarden et slag for bevarelse af vild natur og biodiversitet. Havarthigaarden vil også være med i billedet, inspireret og støttet af kommunens kampagne ”Et vildere Rudersdal”. Inden længe iværksætter Havarthiggarden at etablere en Vild Have Gruppe af frivillige, som skal arbejde med den vilde have, og med tid anvende nogle af principperne på resten af den eksisterende have. Arbejdstitlen til gruppen er 5H (Have, Havarthi, Hygge, Håndmadder og Håndbajere)

Bliv inspireret

Du inviteres hermed tilat deltage i indvielsen, hvor Kay Sales vil fortælle om hendes arbjede, Vildere Ruderssdal om deres mission og

Havarthigaarden er værter og skænker et lille glas.

Links

Download liste over planter i haven

Udstillingen og Kay Sales

https://cphgarden.dk/designer/kay-sales/

Beskrivelse af haven

https://cphgarden.dk/showhave/en-vildt-paen-have/

Vildere Rudersdal

https://www.facebook.com/vildereRudersdal/

Etablering af haven

«
«