Eva Nedergaard udstiller i Værkstedsgalleriet

Eva Nedergaard udstiller i Værkstedsgalleriet

Dansk blik på Kalaallit Nunaat.

‘De passer jo bare lige ind i landskabet’, siger Eva Nedergaard, og peger på et par blå og meget små huse, liggende i læ af et mægtigt bjerg.
Hvide ‘snebrag’ spredt ud på en bjergside, blå blå himmel i følge med diffuse, hvide skyer.
Blikstille vand, store vidder.
Man mærker rent faktisk luftens klarhed, stilheden og storheden i det grønlandske landskab når man kigger på billederne, der i den kommende måned kan ses i Grafisk Gruppes værkstedsgalleri i Holte.
Og så minder grafiker Eva Nedergaard os alligevel om, at civilisationen også her sætter sine spor. Midt i storheden, dukker et gammelt traktordæk af sneen. Langt ude i horisonten sejler et skib. På toppen af lien troner en høj varde, og i byerne stråler de farvede træhuse, som vi allesammen kender fra billeder fra nord. Nede ved bygden lyser de spredte kors på kirkegården.
Det er som at være der – og det er grafik, der vil noget. Med en planlagt og nøjagtigt timet strategi – en kobberplade, harpikskorn, syrefast afdækning og minutiøst timede bade i jernclorid, mestrer kunstneren Eva Nedergaard med sine flerfarvede tryk at fremkalde sine personlige iagttagelser af de grønlandske scenerier. ‘Jeg er jo ikke grønlænder’ siger hun lidt undskyldende. Nej, men hun er iagttager af noget særligt – og man betages.

Udstillingen hænger frem til 4. oktober. Gratis adgang i dagtimerne hverdage. Se www.havarthigaarden.dk og www.grafiskgruppe.com

/Kabra

«
«