Jens Boje Hansen udstiller i Værkstedsgalleriet

Jens Boje Hansen udstiller i Værkstedsgalleriet

Tid til det tankefrie.

 

Det er sådan Jens Boje Hansen siger om det, at arbejde med kniven i linoleummet.

Det er let at se, at det typisk vigtige for hans billedarbejde er linjen og dens forløb, ud og ind af ‘figurlighederne’ dukker ansigter, træer, huse. I flere lag.

Hvor kommer figurerne fra? ‘- ja, det er som regel efter at jeg har arbejdet med en hel del skitser og når jeg kan blive tankeløs og give mig hen til processen, at figurerne viser vejen’.

I den karakteristisk stramme form, oftest i rene farver, oplever man mange steder, at der er et glimt i øjet. ‘Det gør jo ikke noget hvis det ind imellem også er lidt muntert’ siger grafikeren og musikeren, der i flere år har fordybet sig i de klassiske grafiske højtryk teknikker.

‘Boje’ er især grebet af det konkret håndværksmæssige i de grafiske processer, at skære og at rulle farven på. Og forventningen, når et tryk første gang går igennem pressen. ‘Fik jeg skåret for meget af? – det, som kniven skar væk – det kommer jo aldrig igen’.

Tag med på opdagelse i de levende streger i Grafisk Gruppes Værkstedsgalleri

Udstillingen, der hænger til d. 25.6.2021,  kan ganske gratis besøges i Havarthigaardens åbningstider, hverdage mandag til torsdag kl. 9-15. Fredage 9-12. Havarthivej 6, 2840 Holte.

 

www.grafiskgruppe.com

www.Havarthigaarden.dk

 

 

/kabra

«
«