Inga Vestergaard Sørensen udstiller i Grafisk Værkstedsgalleri indtil 04. november 2019

Inga Vestergaard Sørensen udstiller i Grafisk Værkstedsgalleri indtil 04. november 2019

Månedens kunstner, Inga Vestergaard Sørensen, også udstillingsaktuel på den censurerede udstilling ”Fugl” på Johannes Larsens Museet i Kerteminde, er uddannet keramiker fra Designskolen i Kolding. I 2013 blev hun grebet af også at arbejde med grafik og er netop nyt medlem i Grafisk Gruppe på Havarthigaarden, Havarthivej 6, Holte.

”Jeg er meget optaget af fuglene, som er en stor inspirationskilde til både keramikken og grafikken.  De mange års skitser og eksperimenter fra leret, omsætter jeg på kobber- og træplader til grafiske tryk”.

Efter 27 inspirerende år i Vestjylland med Havlit Stentøj sammen med ægtefællen Asger Kristensen og nabo til Skallingen, rasteplads for trækfugle og et særligt fuglebeskyttelses- og habitatområde, har de rykket teltpælene op og er flyttet til København.

”Fuglene er stort set fulgt med, da vi nu har dem som naboer ved Naturnationalpark Amager med Amager Fælled, Kalveboderne og Kongelunden” fortæller hun.

Et ophold på Hirsholmene i Bovins hus 2016 har sat sine spor i kunstnerens hukommelse. Midt i juli måned  blandt æg, unger og hidsige forældre, følte hun næsten, at hun selv var en fugl.

”Tejsten ynglede blandt stenene på molen og det var en stor fornøjelse at følge disse, omend sky fugle på nært hold. Særlig svartbagen og dens store unger var altid ude på rov og ballade”.

I efteråret 2017  rejste Inga i Japan i 14 dage, hvilket gav idéer til nye motiver.

I maj 2018 var hun på endnu et ’kunstnerophold’, denne gang i kunstnerboligen “Art56” i Hvide Sande. Nyt for hende var her at studere fjordfiskeriet og sildefangsten på nært hold. ”Jeg strejfede rundt på havnen og fandt suler, der lå døde henslængte I en bunke, fanget af trawlet fra en kutter.” Sulerne er et af motiverne på Inga Vestergaard Sørensens 40 udstillede værker.

Flyv en tur forbi.

Værkstedsgalleriet er åbent mandag-torsdag kl. 8-15, fredag kl. 8-12. Gratis adgang.

 

«
«