Kunstudstilling 7. oktober – 19.oktober 2017

Kunstudstilling 7. oktober – 19.oktober 2017

Så er der en ny og spændende Kunstudstilling med kunstnerne Dorthe Friis Christensen og Anne Hjarnaa.

Udstillingen har til huse i vores smukke og lyse Hovedhus A og har åbent fra 7.oktober til 19.oktober

Fernisering Lørdag den 7.oktober kl.14 -17

Åbningstider efterfølgende:

mandag – torsdag:  9.00 – 15.00

fredag:                           9.00 – 12.00

Søndag den 8.oktober, lørdag 14.oktober og søndag 15.oktober åbent 12.00-16.00 hvor kunstnerne vil være til stede.

 

Anne Hjarnaa:

“Når jeg færdes i et landskab ved Limfjorden eller i Vendsyssel ud mod Vesterhavet, oplever jeg meget intenst landskabets belysning og de stemninger, det medfører. Den nordjyske natur har altid betaget mig. Det vide udsyn, de store vidder uden noget til at forstyrre øjet, når man inde fra land mod vest nærmer sig havet, og lyset bliver blændende af genskæret fra den enorme vandflade. Dette ”lyshav” præger i høj grad disse lokaliteter.

Jeg har arbejdet som lektor i danskfaget i 35 år, og har i min undervisning ofte koblet over til både kunsthistorien og idéhistorien. Den klassiske baggrund er således essentiel for mig i alle mine tanker og overvejelser omkring malerkunsten. Mit malerarbejde kan beskrives som et afsæt i et traditionelt landskabsmotiv, hvor jeg fylder billedfladen med de farvenuancer, linjer og former, som er det naturalistiske udgangspunkt for billedet. Derpå følger nogle faser, hvor maleriet ændrer sig i stadig mere abstrakt retning, og hvor samspillet mellem farvefladerne og de plastiske former i billedet tager over. Målet er, at maleriet formidler en sindsstemning og står åbent for en fortolkning.

Jeg har gået på malerskole og malerkurser inden for både akvarelmaling, akrylmaling, oliemaling samt croquistegning. Jeg arbejder nu med at udvikle mit eget personlige udtryk – primært inden for oliemaleriet, fordi jeg her kan arbejde nogle farvenuancer frem, som på én gang udtrykker dramatisk energi og poetisk ro i mine billeder.”

 

Dorthe Friis Christensen:

“En stor del af mit liv har jeg udfordret mig selv kreativt på forskellig måde. Det begyndte med mine håndlavede collage-kort, som jeg siden 1990 har solgt til gallerier og kunsthåndværkforretninger. De førte til billeder, først i form af papircollage-billeder og senere akvareller, som har været min primære udtryksmåde de seneste 15 år.

I mit arbejde med akvarellen er det især processen og farvernes samspil, der interesserer mig. I mine land-og vandskaber er det vandets bevægelser og dets møde med land og klipper, jeg undersøger. Når jeg maler huse og facader, oplever jeg dem som en slags portrætter, som beskueren kan digte videre på. Jeg maler også gerne blomster og mennesker.

Der er altid en vis grad af uforudsigelighed i akvarelmaleriet, og indimellem er det en fordel at slippe kontrollen og lade farverne flyde og bestemme selv.

I de senere år er jeg  i tiltagende grad blevet eksperimenterende, således at jeg ikke blot maler mere og mere abstrakt og minimalistisk, men også gerne blander medierne, således at jeg ofte anvender både akvarel, tusch og papirklip i samme billede, ligesom jeg også er begyndt at arbejde med grafiske teknikker.. Man bliver jo “aldrig for gammel til at lege”!”

De sidste 20 år har jeg udstillet mange steder, fortrinsvist i Danmark, og nu glæder jeg mig til at vise nogle af mine billeder på den smukke “Havarthigaarden” i oktober.

 

 

 

«
«